19:00

IK Oden

Referat: Syrianska IF Kerburan - IK Oden

I denna träningsmatch deltog även två spelare från Franko Pertunajs akademi: Randy från USA och Adam från England.
Vi var inte alls vakna från början och Syrianska tog ledningen efter bara 3 minuter genom deras lagkapten som tog emot ett inkast vid mittlinjen, drev förbi vårt mittfält och ingen i backlinjen stötte varpå han avlossade ett hårt skott från straffområdeslinjen förbi Glenn som inte hann reagera.
Men Glenn höll oss kvar i matchen genom att rädda två frilägen. I övrigt fungerade inte mycket, dåligt snack, dåligt passningsspel och få spelare som gick in i närkamper.
Först under de sista 5 minuterna av första halvlek började offensiven att fungera. Precis innan halvtid fick vi en straffspark då provspelaren Randy fälldes på väg igenom. Randy tog själv straffsparken och satte den stenhårt i nättaket.
1-1 i paus var knappast rättvist sett till spelet.

I andra halvlek kom vi ut som ett helt nytt lag och skapade en rad chanser under de första 20 minuterna utan att göra mål.
Vi borde även fått en till straffspark när Randy gick förbi målvakten och bara skulle slå in bollen i mål men drogs omkull.
Märkligt nog blev det frispark för Syrianska istället! Domaren menade att Randy sprang in i målvakten, vilket vi inte kan hålla med om.
Därefter hade vi två farliga hörnor av Jonathan Radvogin som var nära att resultera. Den första nickpassades av Eddie vid bortre stolpen till Pasi som nickade mot mål men målvakten gjorde en fin enhandsräddning till ny hörna.
Denna gång nickade Eddie bollen i stolproten och Pasi tåade returen utanför från en meter!
Mitt i all pressen stack Syrianska upp i en kontring och fick straffspark när Robin fällde en motståndare och fick sitt andra gula kort = rött. Därmed fick vi spela halva andra med en spelare mindre eftersom domaren inte tillät oss att sätta in en ersättare trots att det var träningsmatch.
Syrianskas lagkapten satte straffsparken stenhårt i vänstra krysset, 2-1.
Vi spelade jättebra trots bara 10 spelare och skapade kvitteringslägen. Men i slutminuterna gjorde Syrianska 3-1 också detta efter ett tveksamt beslut av domaren som valde att fria när Jonathan revs omkull i vår uppspelsfas. Istället tog spelaren bollen och bombade in ett hårt skott i högra krysset utan chans för Glenn.

Vi gör en bra andra halvlek trots att Syrianska vinner den med 2-0. Bra också att det inte blev gnälligt trots lite motflyt idag.
Till matchens lirare utnämner vi Jonathan Radvogin som kom in efter 20 minuter på centrala mittfältet och dominerade fullständigt där! Ett riktigt bra nyförvärv!

1:a halvlek
3' 1-0 Syrianska nr 1
19' Hampus slår en för lös bakåtpassning som leder till friläge men Glenn gör en bra räddning på skottet
32' Gult kort på Robin för fällning
38' Nytt friläge för Syrianska som Glenn räddar och Robin får undan returen från mållinjen
44' Bra anfall av Oden när Eddie hittar Randy som spelar bakåt till Pasi som skjuter men målvakten räddar
45+1' 1-1 Oden på straffspark av Randy

2:a halvlek
3' Randy fälls av målvakten på väg igenom men det blir frispark för Syrianska!
15' Varning på Syrianskas målvakt för protest mot domslut
17' Jonathan slår en hörna som Eddie nickar till Pasi som nickar mot mål men målvakten räddar till hörn
18' Ny hörna av Jonathan som Eddie nickar i stolpen och Pasi skjuter returen utanför
22' Andra gula = rött kort på Robin som fäller en spelare på väg igenom, såg dock ut som att han tog bollen först
23' 2-1 Syrianska nr 1 på straffspark
27' Glenn räddar ett friläge
36' Kontring Oden och Pasi får ett bra skottläge men skjuter utanför
42' Keyse lägger en bra frispark men Syrianskas andre målvakt som kom in på slutet räddar
43' 3-1 Syrianska
44' Gult kort på Ingvar för protest mot domslut
45' Gult kort på nr 33 i Syrianska